Kundasang

“Bang, selepas beli susu Husni kita pergi beli ikan, ok.” Terang isteri saya sebaik sahaja kami membeli susu tepung di Wisma Muis. “Ok”. Jawab saya dengan ringkas. Tapi dalam hati saya, saya mahu pergi ke Kundasang!!!. Setelah menghidupkan enjin kereta (parking di kawasan masjid negeri), saya terus memecut ke arah pasar ikan di Sembulan. Rupa-rupanya saya tidak membelok ke pasar. Tetapi terus menuju ke rumah di Tanjung Aru.

Isteri saya terkejut dan hairan kerana saya tidak singgah membeli ikan. Anak saya, Husni pun terkejut. Dengan selamba saya jawab, “Kita balik kemas barang. Abang nak makan kat Kundasang”. Apalagi… rupa-rupanya isteri dan anak saya pun nak pergi ke sana.

Kundasang adalah tempat yang paling mengasyikkan saya sekeluarga. Tempat inilah saya sekeluarga menenangkan fikiran dan menggunakan masa secara berkualiti bersama keluarga. Kalau diimbas pada tahun, 2006 dan 2007, hampir setiap bulan kami ke sana. Tahun 2008 dan 2009 tidaklah sekerap tahun 2006 dan 2007. Mungkin sibuk bekerja dan menghadiri kuliah di UMS. Apapun tahun ini saja, dah masuk kali yang keempat kami ke Kundasang.

Apa yang menarik di Kundasang? Macam-macam. Antaranya ialah suhunya yang sejuk. Yang terkini, boleh mandi dan bermain bersama anak-anak ikan di Tagal Sungai Moroli Kg. Luanti Baru Ranau. Bukan saja anak ikan. Mak bapak ikan pun ada. Sempat pegang ikan sebesar betis. Seronok. Kalau menyelam, lagi seronok. Ikan menggigit (takde gigi pun) hidung, telinga, bibir dll. Bayaran masuk RM5 seorang (dewasa) dan RM2 (kanak-kanak umur 6 – 12 tahun) selama 15 minit berada dalam air.

Apapun, pergilah bercuti…

Kalau nak bermalam di sana, bolehlah menginap di Heritage Hotel (Perkasa Hotel), Kinabalu Pine Resort atau The Cottage Hotel. Tempat-tempat ni boleh lihat gunung dengan jelas, terutama selepas solat Subuh. Perkasa Hotel dan Kinabalu Pine Resort mahal sikit, tapi puas hati. Kalau nak jimat sikit, pergilah ke The Cottage Hotel (berdekatan dengan SMK Kundasang). Di hotel ini boleh gunakan nama saya (ahli no. 0071TCH), anda akan mendapat diskaun 35%. Kadar bilik dari RM 108 hingga RM 400. Diskaun 35%, kiralah sendiri. Ok. Saya bukan promosi. Hanya berkongsi pengalaman dan kelebihan. Untuk keterangan lanjut hubungi 088-888 882 atau klik di sini.

About these ads

198 responses to “Kundasang

  1. Dami dan Miza

    Assalamualaikum En. Hussen..

    Terima kasih sebab kongsi pasal The Cottage Hotel tu.. kami guna nombor ahli dan nama anda untuk dapat diskaun di situ. Terima kasih banyak-banyak, kami sangat menghargai.

    Cikgu-cikgu dari Lawas.. :D

    • Sama-sama kasih. Saya berasa seronok dapat berkongsi dgn anda semua.

      • Dami dan Miza

        malangnya.. kami x dapat nak bermalam di hotel tu sebab full.. rugi sangat x booking masa kali pertama call tu.. :(
        nasib baik ada homestay sebelah pine resort tu.. :>

    • Salam En Hussen…
      No ahli masih boleh digunakan utk masa terdekat ni ke?

      Thanks..

  2. salam.. en hussen, blh ke guna no ahli en hussen tu klu nk book kat cottage hotel ni?harga tu harga utk bilik saje ke atau ada breakfast skali?klu nk booking sbut je no ahli tu ek?masa registration nnt dia tak tnya ke?

    saya akan ke kundasang pada 30 mei 2010 ni..saya dh kol kinabalu pines n mount kinabalu heritage tapi dh penuh..so skang tgh mencarik hotel lain yg available

    • Waalaikumsalam. Harga tu termasuk sarapan pagi. Tuan sebut saja no ahli dan nama saya. Kalau tuan guna keahlian saya, tuan dpt potongan yang istimewa dan saya pun dapat mata. Sama-sama dapat manfaat. Pihak hotel pun dapat manfaat sebab saya promosi kat orang lain seperti tuan. Selamat bercuti…

  3. Salam, Encik Hussen, I’m Kim from Sandakan. So glad to find this page of your lovely sharing.

    Can I have your permission to use your member no. to get the 35% discount for my booking? God bless always!

  4. Salam, Encik Hussen,
    For your kind info, I called Cottage Hotel and managed to use your membership to get the 35% discount.

    30th May 2010 = 5 rooms
    31th May 2010 = 1 suite room

    Terima kasih banyak banyak. God bless you and your family!

  5. Assalamualaikum, En Hussen.
    Saya terbaca mengenai perkongsian Cottage Hotel Kundasang.
    Hujung minggu ni kami rancang nak bawa anak2 bercuti. Oleh itu saya nak minta izin untuk gunakan no.ahli En.Hussen.
    Terima kasih.

    • Waalaikumsalam. Silakan puan. Moga puan sekeluarga bergembira…

      • Assalamualaikum, En. Hussen.
        Saya sekeluarga sangat gembira dengan percutian di kundasang pada hujung minggu yang lalu. Anak2 merenggek tidak mau pulang. Insya-Allah, ada rezeki dan kesempatan kami akan berkunjung semula ke sana. Kami amat berterima kasih atas kemurahan hati en hussen.

  6. Salam, En. Hussen. kami sgt tertarik dgn cara perkongsian yg en hussen perkenalkan. Di masa akan dtg kami juga ingin menggunakan no.ahli en hussen utk buat tempahan di hotel tersebut. Kami amat berbesar hati dgn keizinan en hussen.

  7. Salam, Encik Hussen,

    Can you remember me, I’m Kim from Sandakan.

    You are truly kind-hearted and I thank you for providing us your membership for us to enjoy a special discounts to stay at The Cottage Hotel at the following days:

    30th May 2010 = 4 rooms
    31th May 2010 = 1 suite room

    My family and I wish to say thank you so much for your lovely sharing; the kids love the place and it was so much fun there!

    I pray to the God, and, may God shower you and your family with His abundant blessings of peace, good health and prosperity.

    • You’re most welcome Kim. I am so happy. Next time, jangan segan-segan guna membership saya, ok. Tqvm…

  8. Frederick D.

    Salam, En. Hussen,

    Thank you for sharing your membership no. to us. I really appreciated your kindness. Mudah-mudahan murah rezeki En. Hussen.

  9. hello En. Hussen..

    Saya ingin mencuba the cottage hotel yang En. Hussen sebutkan. Jadi saya harap En. Hussen memberikan kebenaran Kepada saya untuk menggunakan no ahli En. Hussen. Bolehkah saya menggunakannya 1. saya bukan guru dan 2. Apa nama penuh En.Hussen saya hendak nyatakan kepada pihak hotel tersebut?

    • Silakan tuan. Terima kasih kerana menghargai dan menggunakan perkongsian ini. Nama penuh saya Hussen bin Mainih. Selamat bercuti…

      • Terima kasih En.Hussen saya amat berbesar hati dan saya amat menghargai atas kebaikan En.Hussen. Dan saya mmg berpuasa hati stay kat hotel tersebut dgn permandangan yg indah.

  10. Peace to you, En. Hussen.
    Just drop by to notify you that I’d like to use your membership for a vacation trip someday later.
    Thanks for your kindness and may God bless you and family.

  11. mr.hussen..saya ingin meminta kebenaran daripada encik untuk menggunakan discount 35% bagi tempahan selama 1 hari…bolehka en?

  12. Salam En. Hussen, saya tertarik dengan perkongsian diskaun ni.
    Nak minta izin jugak..boleh saya guna no ahli En. Hussen untuk 27 Disember ni / bila2 masa?
    tq

  13. salam, saya nak mintak kebenaran nak pakai member kad En. Hussen yer..

  14. assalamualaikum cikgu,

    saya sekeluarga nak guna kad cikgu utk cuti dis 2010, semoga cikgu dapat pahala yang besar insyaAllah..

    cikgu labuan

  15. Salam En. Hussen,
    Sy br je emel pada Cottage Hotel ni utk penginapan saya ke Kundasang pada 9 – 11 Januari 2011.
    Dan bila riki riki pasal Kundasang ni terjumpa lak blog en. Hussen ni. So, boleh ke saya guna harga ahli En. Hussen tu?
    If saya nak book thro’ emel, saya sebut je lah nama n no. ahli en. Hussen tu yer.

    Thanks in advance :)

    • Boleh puan, silakan. Kalau boleh, telefon terus hotel berkenaan.

      • En. Hussen,
        Saya dah gunakan no ahli En. Hussen. Sgt sgt berterima kasih sbb dapat jugak RM100 utk satu malam. Saya stay di hotel tu hari Ahad (9 Jan).
        Bes hotel tu sbb dkt dgn pekan Kundasang. Jalan kaki je Memorial War Park. Cuma skrg ada construction. Nak carik hotel tu susah sket.
        Sekali lagi, terima kasih :D

  16. Assalamuaaikum Cikgu, saya mencari-cari no hotel secara online ni, pastu terjumpa post cikgu ni, saya try2 ja menelefon the cottage hotel tu, bila saya bgtau mau guna no member ni, boleh dia kata, tapi nda senang hati pulak tiada kebenaran dari tuan punya kad. Saya minta izin cikgu menggunakan member kad ini ya?

  17. Assalamualaikum, En.Hussen.
    Hujung minggu ni kami sekeluarga pergi bercuti di Kundasang jadi saya da tempah bilik di Cottage Hotel untuk 2 malam menggunakan kad ahli En.Hussen.

    Terima Kasih.
    Mastiyah.

    • Waalaikumsalam puan. Terima kasih kembali puan. Moga puan berpuas hati dgn penginapan di sana dan gembira bercuti di Kundasang.

  18. Jamilah Bte Salleh

    Saya akan gunakan namaEn. Hussen dan no keahlian utk tempahan hotel pada 13 Mac 2011. Moga Allah membalas segalanya. Terima kasih

  19. Salam En Hussen, nak minta izin guna no member booking cottage hotel. Terima Kasih ya kerana sudi menolong.

  20. mohd hadir bin mahat

    Assalamualaikum En Husen,12 Mei 2011 ni, saya akan membawa robongan pelajar penddidikan khas SMK Seri Pengkalan Alor Gajah Melaka ke Kundasang, Puas saya mencari tempat penginapan,bolehkah saya guna kan kad ahli diskaun tu,Terima kasih cikgu,

  21. Saya juga ingin mohon kebenaran en Hussen untuk menggunakan number ahli tu.. dan saya juga ada pertanyaan .
    memandangkan April nanti merupakan kali pertama saya jejak ke Kundasang, saya ingin mohon bantuan en hussen untuk mencadangkan tempat2 menarik di sana. Antara dalam senarai saya ialah Mesilau Dairy farm n Fish Spa (setakat ini, kalau en hussen ada cadangan lain sangat si alukan). Dari Cottage hotel ini, anggaran berapa km/ masa perjalanan kah ke tempat2 tersebut? Perancangannya: Saya sampai di KK lebey kurang dalam 1.00 tengah hari dan akan terus ke Kundasang. Mungkin masih sempat untuk ke mana-mana sebelum gelap dan esoknya akan bertolak balik ke KK dalam pukul 3ptg.
    Terima kasih en Hussen

    • Ke Mesilau Dairy Farm, dekat aje. Lebih kurang 10 minit dari Hotel Cottage. Cuma ke Tagal Sungai Moroli Kg. Luanti tu jauh sikit dan ambil masa lebih kurang 1 jam dari hotel. Dari KK ke Kundasang ambil masa lebh kurang 2 jam.

  22. Salam. Saya ingin membawa anak2/isteri pergi bercuti d kundasang. nak minta izin en. hussen guna membership tu pd bila2 masa? dan bole bgtau tpt2 yg menarik bole d kunjungi semasa berada d sana kelak. aktiviti yg bole d buat bersama keluarga selain kolam air panas dan mandi bersama ikan2. :)

    • Silakan tuan. Tuan boleh bersiar-siar di taman peringatan Kundasang, gerai tepi jalan, ke kaki gunung di Mesilau, ke Taman Kinabalu, kebun strawberi dll.

      • hai mr hussen, sy pun b’minat nak pi holiday di kundasang… bo kan if guna name and number ahli mr hussen utk penginapan di the cottage hotel?

        thanks

  23. Salam encik hussen..sy bakal melawat sabah dan tempahan tiket sudah dibuat..jika sy ingin menggunakan i.d encik untuk menginap adakah ia masih sah??
    tarikh februrari 2012

  24. Askm En Hussin,
    Saya akan membawa trip sekolah pada cuti sekolah Jun ini. Jadi kami merancang untuk menginap di hotel ini. Dalam mencari maklumat berkaitan hotel, saya terbaca blog ini. Jadi kami semua meminta izin untuk menggunakan no keahlian en Hussin… Semoga Allah memberkati En Hussin sekeluarga….

  25. Md Ali bin Abdullah

    suatu perkongsian yang menarik… TQ Cikgu…. win-win ya…..InsyaAllah saya akan ke Mesilau Dairy Farm seperti cadangan cikgu mei ni…. dan pastinya nak ke tagal juga… sebab pada Feb lepas tagal ditutup mmmm mudahan kali ni tak hujan…

  26. Salam En. Hussen, sy bakal melawat Sabah bersama kawan2 pada 27 april ni. Sy ingin minta izin tuk guna membership en Hussen. Terima kasih sgt2 dengan kebaikan budi en.Hussen.

  27. Waalaikumussalam puan. Saya izinkan. Apa yg baik itu dtgnya dari Allah dan kita perlu kongsi dengan org lain. Selamat bercuti…

  28. MOHD YUSRI KARIM

    Salam,

    Saya dan keluarga akan ke KK pada pertengahan Mei 2011, nak tahu tempat makan di kundasang atau KK yang sedap dan halal pada harga yang berpatutan.

    TQ

  29. encik hussen, sy akan ke cottage hotel dr 16.11.11 until 20.11.11.
    so would like to ask for ur permission to use ur id..

  30. salam en hussen, saya akan ke cottage hotel pada minggu depan , mohon izin untuk gunakan id en.hussen. Hanya Allah saja yang dapat membalas jasa baik dan kemurahan hati en.hussen…Terima kasih…sharing is caring….

  31. Salam En. Hussin, Boleh saya tahu keahlian tu keahlian hotel members atau apa? sebab kalau en husin boleh share, saya berminat utk daftar sebagai members. sebab saya selalu ke sana nanti utk projek saya… dan bagaimana nak daftar dan dapatkan nombor keahlian mcm en husin tu?

    terima kasih

    • Waalaikumussalam tuan. Untuk maklumat lanjut tentang keahlian ini, sila hubungi terus pengurusan hotel. Terima kasih.

  32. salam en hussen, saya akan bercuti kesabah…dan bercadang utk menginap di cottage hotel….kami minta kebenaran utk menggunakan id en.hussen ….terima kasih byk2….

  33. Salam En Hussen, saya akan ke sabah minggu hadapan dan ingin bermalam di kundasang, Mintak izin utk guna membership En Hussen utk booking The Cottage Hotel. Terima kasih.

  34. Waalaikumussalam tuan. Silakan…

  35. assalammualaikum en husin…saya nak mintak kebenaran nak gunakan mmber ship tuan utk hotel tersebut..harap tuan tak keberatan…terima kasih

  36. En.Hussen…sy nk minta kebenaran tuan utk gunakan membership tuan utk menginap d hotel tersebut….
    terima ksh…

  37. Assalamualaikum En. Hussen… saya mohon kebenaran untuk gunakan membership tuan untuk menginap di hotel tersebut pada percutian saya ke Kundasang bulan Dis 2011 nanti. Harap dibenarkan. Terima kasih.

  38. Salam. Sy dan keluarga bercadang u ke kundasang pada Disember ini. Sy ingin meminta kebenaran u menggunakan kad keahlian saudara dan sy nak tanya adakah kad keahlian saudara masih boleh digunakan?

  39. maslinamansor

    salam,
    Saya sekeluarga bercadang nak bercuti ke kundasang pada Julai ini. Saya nak minta kebenaran nak menggunakan kad keahlian saudara boleh tak?

  40. Salam encik hussen, saya akan
    ke kundasang esok / lusa dan bercadang utk menginap di cottage hotel….kami minta kebenaran utk menggunakan id en.hussen ….terima kasih byk2….

  41. kalau saya bukan warga maktab tersebut boleh tak nak guna no.ahli en?

  42. Boleh… silakan.

  43. assalamualaikum..en husen..sy tbca pkongsian en.. Sy ingn mnta kbnrn no keahlian en husen ye..trima ksih..

  44. En. Hussen, saya guru dari Johor Bahru, ingin menginap di The Cottage Hotel bulan Oktober ini. Saya terjumpa Perkongsian tuan & amat tertarik serta ‘surprised’ dengan ‘offer’ ini. Ingin minta kebenaran menggunakan no. keahlian tuan. Thank you in advance!
    Mary

  45. Terima kasih En. Hussen, kerana membuat perkongsian yang murah hati ini. Saya ingin meminta izin menggunakan membership no. tuan untuk booking the Cottage Hotel. Terima kasih!
    Mary

  46. Terima kasih En. Hussen, kerana membuat perkongsian yang murah hati ini. Saya ingin meminta izin menggunakan membership no. tuan untuk booking the Cottage Hotel. Terima kasih!

    -hamzi-
    p/s: kagum dgn cara cikgu…mmg tidak terlintas di fikiran sy…minta izin cikgu!!

  47. Im goin to kundasang on 7 nov.. can i use ur membership no. to enjoy the 35% discount? Thanks in advance!

  48. En. Hussen, saya nak minta kebenaran nak guna no ahli encik untuk tempahan pada hujung tahun ni.

    tq

  49. Assalam.. i.Allah nak p kundasang oct ni, 1st tyme bcuti dgn hubby, mohon izin guna no ahli, still applicable kan, hehe. btw, sangat kagum dgn sharing spirit tuan, moga makin murah rezki- anma

  50. salam ..minta izin tuan pakai no member cottage hotel..moga dimurahkan rezeki ..khty,telupid sabah

  51. En. Hussen, saya nak minta kebenaran nak guna no ahli encik untuk tempahan pada 21/10/11..tima ksh..

  52. Salam, En. Hussen saya nak minta izin menggunakan no ahli cottage hotel.. Tq.

  53. salam en hussen..

    saya akan ke sabah pd bln dec 2011 ini dan ingin membuat tempahan di TCH. saya nak minta izin utk menggunakan no ID encik.

    thank you in advance =)

  54. salam..boleh saya guna id ini untuk booking hotel? nak g pada bulan 12 ni

  55. mohon izin gunakan ni ID Cikgu. terima kasih.

  56. asmualaikum, encik hussein…saya dari kuala lumpur akan bercuti ke kota kinabalu dan akan ke kundasang pada 13 jan 2012…blh ke saya mggunakan membership en hussein, atau cuma terhad utk org sabah shj?

  57. salam. en. sy akan ke kundasang tahun depan. sy nk tanya untuk makan malam ada ke restoran yg berdekatan dgn hotel atau hotel ada sediakan dinner dgn bayaran..tq..

  58. as-salam…sy dari sepang n dah book cottage hotel gune membership encik..utk 22 n 23 jan 2012 .tq…sbb sudi berkongsi….

  59. Assalamualaikum En. Hussen.

    Salam Tahun Hijrah 1433 dan juga Tahun 2012. Saya dan adik beradik ingin membawa keluarga masing2 pegi bercuti ke Hot Spring pada 22/01/2012 dan akan bermalam di Cottage Hotel. Untuk pengetahuan En. Hussen saya telah menempah beberapa buah bilik menggunakan kad ahli
    Encik. Kami sekeluarga mengucapkan berbanyak2 Terima Kasih atas Perkongsian ini kerana ia memberi manafaat kepada semua orang.

    Puan Mastiyah & Keluarga.

  60. alahai sy baru jer terbaca blog ni..puas sy cari hotel yg murah..sy akan ke Kundasang dn telah buat tempahan di pine resort..:(xpelah bkn rezeki sy..maybe next time insyaallah

  61. Malina dan suami

    salam…
    sy dan suami akan ke kundasang 22-24 jan.2012…kami telah tempah cottage hotel menggunakan kad ahli en. hussen…kami ucapkan ribuan t.kasih krn bantuan en….semoga dirahmati Allah

  62. Puan Amiza bt Pilus

    Salam buat En.Hussein sekeluarga. Saya Pn. Amiza dri Shah Alam bercadang nak bawa anak2 bercuti di Kundasang Jun 2012. Jadi saya nak minta izin utk gunakan member card En. Hussein.

  63. Nur Hiza'Izzati Mustaza

    Salam, Encik Hussen,
    For your kind info, I called Cottage Hotel and managed to use your membership to get the 35% discount.

    9th Feb 2012 = 2 rooms

  64. assalamualaikum…

    maybe sy akan ke KK hujung bulan 2, sy mintak izizn guna no ahli en hussin ye..TQ

  65. salam en. hussen..sy pn ingin try bermalam di the cottage hotel..jdi nk mnta kebenaran guna no ahli en. ni….

  66. Terima kasih kepada semua pengunjung blog ini. Terima kasih juga kerana sudi menggunakan keahlian saya utk menginap di Cottage Hotel. Teruskan niat tuan/puan. Apa yang penting semua pihak dapat manfaatnya, sama ada tuan/puan, pihak hotel dan insyaAllah kepada diri saya sendiri. Semoga kita semua sentiasa bahagia dan diberkati Allah SWT. Selamat bercuti…

  67. Salam Cikgu Hussien,

    tq berkongsi pasal hotel..n sy dan isteri sgt gembira di kundasang..sy guna no ahli cikgu tuk dpt discount yg best tu..terima kasih byk2

  68. Assalamualaikum,
    En, Hussen sy nk tnye 35% utk warga Maktab Sabah sajer ke? klu bkn ahli leh dpt diskaun x dok kt sni?sy nk pegi hujung bulan mac 2012?

  69. Salam, En. Hussen..sya baru terbaca ruangan ini. Mohon keizinan utk menggunakan no ahli en.hussen ye. tqvm

  70. Salam, En. Hussen..sy sgt tertarik dgn cara perkongsian yg en.hussen perkenalkan. sy akan ke kk 5-8/3/2012 dan akan ke kundasang pd 6hb. sy memohon untuk menggunakan membership id en.hussen utk menginap di the cottage hotel..semoga dimurahkan rezeki..t.kasih

  71. salam en. hussen,

    insyaallah saya dan keluarga akan ke KK bulan mei nanti, so google punya google sampai ke sini, dan saya pun ingin minta izin untuk guna no keahlian en hussen untuk bermalam di the cottage nanti..

  72. Assalamualaikum En Hussein…mohon izin untuk guna mmbrship encik di Cottage Hotel. Saya ingat nak pergi dalam this week. Terima kasih banyak2.

  73. salam encik…sy nak minta kebenaran dr encik utuk menggunakan no.ahli encik….sy juga ingin bertanya,layak kah jika sy bukan warga maktab?
    terima kasih…

  74. akm,en.hussen minta kebenaran guna kad keahlian pada 3hb mei ni ,tq,

  75. salam cikgu..
    nak mintak izin guna kad keahlian ye..

  76. salam en.hussein..sy nak minta kebenaran utk guna id en. ye..sy pernah menginap di fairy garden..harga ok la tapi view x nampak gunung kinabalu..insyaAllah kalau pegi k’dasang lagi sy nak try menginap di cottage hotel pulak lah..terima kasih atas perkongsian.

  77. salam..en.hussen..sy nk mntk kebenaran utk guna no.id kad pd 27hb march nie..tima kasih..

  78. semoga hidup tuan dirahmati sentiasa diatas perbuatan tuan amin

  79. salam… saya akan ke kundasang pd 16.7.2012 mintak izin untuk guna no. id . tima kasih

  80. silap date le plak pada 16.4.2012 . tq

  81. salam en huseen…

    saya rasa en hussen dah well known kat cottage tu.. sy dah booked for 15/7/2012.. really great. and really appreciated to en hussen. Bila saya bagi no membership tu….huhu.. trus dia tnya… ‘en. huseen ye..’. huhu… Thank you so much en hussen..

  82. as salam En Hussen, mohon kebenaran gunakan no ahli ini. saya nak tempah 3 bilik pada 24 Sept 2012. terima kasih

  83. hartini berahim

    Assalammualaikum, cikgu Hussen…

    saya ni bekas pelajar maktab sabah sekitar tahun 1994-1998…cikgu start mengajar sana 1999..tak sempat lah berguru dengan cikgu..hehehe sebab saya memang aliran sains juga masa itu…sekarang saya pun sudah join jadi pendidik …mohon izin guna no.id….

  84. Salam, saya minta izin dari tuan untuk gunakan id di kundasang pada 23/6/12

  85. shafiq zulhilmi

    salam. saya student uitm pahang. akan bercuti bersama rakan di sabah dan bercadang ke kundasang kira pada minggu hadapan 7.5.2012 mohon keizinan menggunakan no id terima kasih :)

  86. Salam cikgu..saya plan nk ke kundasang pada jun 2012..nk tanya kalau guna id cikgu tu ada limit x untuk booking bilik pada satu2 masa..saya mohon untuk guna ye..terima kasih cikgu

  87. salam… saya ika.. sy dan suami akn ke kota kinabalu sabah pda 8 mei ni dan mgkin akn mnginap di cottage hotel kundasang… jd sy nk mnta izin utk mnggunakan no. id en. hussen nnt… blh x?

  88. salam..en minta izin ye guna nama n no id ye..hendak ke kundasang 6hb jun nnti

  89. cahayamalam

    Slm.EN.Hussen sy nak minta izin untuk gunakan no ahli en hussen..saya akan prgi bercuti pd hujung bulan 5 ni..tq.-Pn.cahaya

  90. best pulak perkongsian ni…en hussien, mohon kebenaran pinjam no ahli? thanks…

  91. Assalamualaikum en.hussen…kami dh c.in kt hotel ni…rugi x guna ni en….sy br tau ni…dapat ke bgtau nt c.out ?

  92. assalam..tq en hussen kerana sudi berkongsi no keahlian kepada kami.insyallah sekiranya kami kesana kami akan gunakan..saya harap semua dapat manfaatkan bersama ..tq

  93. Salam 1 Malaysia En. Hussen….Saya plan bercuti ke KK 3-5 ogos 2012. Saya ingin menginap di Cottage Hotel. Mohon kebenaran menggunakan membership En. Hussen. Happy jumpa blog ni. Sharing is Interesting… Thanks En. Hussen.

  94. Salam…
    Nak minta kebenaran guna no keahlian encik Hussen untuk stay kat resort ni…bila2 masa pun boleh ke? Terima kasih…

  95. En. Hussen, salam 1 Malaysia! Saya ingin memohon kebenaran menggunakan no. ahli En. Hussen. Terima kasih! Kami ingin menginap di The Cottage Hotel pada hujung bulan Oktober 2012. Tahun lepas tak jadi ke KK sebab Firefly cancel semua flight dari JB – KK, mulai September 2011! Tahun ini, dgn Air Asia, harap tiada aral melintang. Tqvm!
    Mary

  96. Assalamualaikum,
    Salam Ramadhan En Hussen.
    En Hussen dari mana? Kami dari Kuala Lumpur bercadang ingin ke kundasang September ini. Izinkan kami gunakan keahlian En Hussen ye? Tiada apa2 masalah ye dari pihak hotel?

  97. idrus noordin

    Salam En.Hussen,
    Mohon kebenaran guna no keahlian encik utk kami bercuti ke Kundasang pada Sep.ini. Terima Kasih….

  98. Salam..en hussen,minta kebenaran guna no keahlian untuk ke sana bulan 10 ni..terima kasih

  99. roslinaphotography

    Assalamualaikum…
    En. Hussen, mohon kebenaran guna no. keahlian encik untuk kami bercuti ke Kundasang pada Nov ini. Terima kasih…

  100. norhafiza hassan

    Salam cikgu hussen..sy fieza dr tuaran..sy sekeluarga nk pergi mnginap d kundasang..tb2 nmpk dan terbaca psl sistm perkongsian yg cikgu bgtau tau tu.actually we all ni org smnanjung..sy nk minta izin cikgu untuk pkai member no tu blh?smga Allah memurahkan rezeki cikgu :-)

  101. Salam en hussen, bln 11 ni sy sekeluarga akn ke Kundasang, mgkn akn menginap di The cottage Hotel. Jd sy minta kebenaran en Hussen ye utk gunakan no keahlian encik ye.. Terima kasih krn sudi bkongsi

  102. Assalamualaikum.
    Minta izin guna no keahlian pada 24 November 2012 ini ye.
    From Cikgu Afi (KL)

  103. Salam En Hussen , minta kebenaran guna no ahli tahun depan bulan 2.
    harap maklum dan terima kasih

  104. Menumpang juga ya en hussen.tq bebanyak

  105. as salam en hussein, mohon kebenaran menggunakan no. keahlian encik utk vacation saya pada 24 januari 2013. terima kasih banyak. moga Allah membalas jasa baik encik.

  106. salam en hussen..nk mintak kebenaran ek gne id en..sy nk g kundasang 18.1.13 ni..thanx sgt2.. ;)

  107. Eh hussen terima kasih byk atas kemurahan hati.allah sj yg membalasnya…sebagai penghargaan kecil dr sy, sy kongsikan pula membership Tupperware sy (no ahli: 568497) diskaun 25%.sori sy xde membership yg lain. Ni je

  108. Salam En Hussen. Kami dr JB ingin meminta kebenaran dr tuan utk menggunakan nama & no keahlian tuan utk vacation kami pada Jan/26. Tks

  109. salam cikgu hussein, sy fazila dr KL. sy mintak izin nk guna id cikgu yer? sy ke kundasang 10.1.2013. terima kasih byk2 cikgu. semoga cikgu dan keluarga dilimpahi rezeki dan berkah. aminn.. terima kasih berkongsi salam.

  110. salam en.hussen,
    mohon kebenaran gune id en. ye tuk dptkan diskaun 35%. TQVM

  111. Salam Cikgu Hussen…Saya memohon Kebenaran menggunakka no. keahlian cikgu …Terima Kasih Banyak2 :-)
    Moga Allah memurahkan rezeki cikgu ..Amin

  112. salam, sy mohon gunakan guna no ahli ye…jazakallah…

  113. En Hussen, sy dah booked 1 bilik rm100 2 hari… 29 – 30th jan ni…jazakallah…

  114. Salam en husin,nk mohon guna jgak no ahli,,,thanks..

  115. salam encik husin..

    sy pon nk mohon guna no ahli en husin..
    terima kasih kerana bermurah hati kpd semua =)

  116. Salam En. Hussen, mohon kebenaran guna no. ahli encik ye…

  117. salam en hussin
    saya dah booking di Kiram village untuk trip 30th april ni dan dah bayar pun. boleh saya guna untuk future booking?

  118. As’kum en hussen, trm ksh atas prkongsian en hussen, sy sekeluarga dr kdh brcdg untk ke sabah dan brmlm di kundasang pd 20hb jun ini..minta kbnrn menggunakan no ahli ya, smg en hussen sentiasa di murahkan rzk,

  119. Salam….
    En.Hussen….saya akan ke kk dan bercadang bermlm di kundasang pd 1/12/13 ini. saya mohon kebenaran untuk booking hotel ni guna nama dan no ahli encik ye..terima kasih.
    Jazakallah.

  120. asmkum cik hussein,..pohon guna keahlian….tKasih…

  121. salam en.huseen, terima kasih atas info yang dikongsi.. mohon gunakan id en.hussen untuk booking hotel tersebut.

    Thanks.

  122. Saya pun minta kebenaran untuk menggunakan no ahli en,hussen…23 oktober 2013….mohon ya en hussen..

  123. Abdul hakim Abdullah

    Assalamualaikum En Huseen, nak tanya masih bolehkah guna ID En Hussen untuk tempahan Jan. 2014

  124. salam.,bru trjumpa blog en.hussen.Sy plan nk g sabah mgu dpn 26hb.Mohon kebenaran utk pnjm no ahli ye..terima kasih ats prkongsian…

  125. assalam…en hussen,kami akan ke kundasang 21 November – 23 nov ni..mohon izin utk guna nama dan id membership encik..moga Allah merahmati encik..tqvm

  126. blasius bernard

    Slmt sejahtera En Hussen. Trima ksh atas perkongsian en ttg pengalaman bercuti n kad keahlian TCH. Saya sekeluarga ingin bercuti n menginap d TCH ni pd 30 n 31hb dis 2013. Saya terlebih dahulu ingin memohon kebenaran En Hussen utk menggunakan no keahlian encik utk tujuan penginapan. Ni msk kali ke 2 kami nak stay d sini. Trima kasih En Hussen.

    • Silakan en Blasius. Terima kasih kerana menghargai perkongsian ini. Semoga segala urusan kita sentiasa dipermudahkan.

  127. blasius bernard

    trima kasih En Hussen…. begitu jg dgn En harap jg dipermudahkan semua urusan.

  128. assalamualaikum en. hussen..kmi sekeluarga hnda ke kundasang pd 10hb n mnginap d sn..kbetulan n rzeki dr Allah trjmpa blog encik ni..sya mnta izin gna nm n keahlian en d cottage hotel..bole?

  129. Assalamualaikum..EnHussen, saya ingin minta kebenaran menggunakan no ahli the cottage hotel, saya akan ke kk pada 23 hb march till 26 march , so bercadang ingin tidur semalam di tch pada 23 march 2014…

  130. assalamualaikum boleh ke jika saya ingin menggunakan nama encik dan no keahlian encik untuk bermalam di sana. tq

  131. salam
    saya nak minta izin guna no keahlian en. hussen boleh ker???
    tq in advance

  132. Assalamualaikum, sy ingin mggunakan nama encik dn keahlian utk bmlm disan jun ini boleh ke? Trima kasih byk2

  133. Salam tuan saya akan menginap di hotel cottage pada 8hb may 2014 ,saya sekeluarga mintak izin menggunakan id tuan yea. Terima kasih

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s